Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii

de katty in Mancaruri de legume, 22 Aug 2021 | 5052 vizualizari

 

Retete de suflet
Aceasta este chiar o reteta de suflet pentru mine caci imi aminteste de copilarie. Duminica la micul dejun ne pregatea mama o portie mare  gatita la foc de lemne cu legume proaspat culese din gradina.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii bine coapte
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii:

Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, ardeiul gras si ceapa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana se inmoaie legumele. Ocazional amestecam.

Cand legumele sunt moi adaugam rosiile. Fierbem pana rosiile sunt gata si toata zeama s-a evaporat. Batem ouale intr-un castron cu sare si piper si turnam in tigaie. Amestecam continuu pana ouale sunt gatite.

Servim cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor