Ouă umplute

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2015 | 9567 vizualizari

 

Știu că este un preparat foarte ușor de preparat, dar pe mine ma ajută foarte mult pentru că mă scapă când am niscai musafiri neanunțati! Eu am folosit 10 ouă, dar voi da ingrendientele pentru 5 oua umplute.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 5 ouă pentru umplut + 3 ouă pentru maioneză ,
  • o cutie(medie) de pate de pasăre,
  • o cană de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • o salată verde,
  • masline pentru ornat,
  • zeama de la 1/2 de lămâie (o lingură de unt după preferință ).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă umplute:

Pentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu gălbenușul crud, adaug un praf de sare si apoi adaug un pic de ulei, amestecând ușor in aceeași direcție.       

Treptat, adaug restul de ulei si zeama de lămâie până ajung la cantitatea de maioneza dorită.

După ce ouăle s-au fiert si apoi s-au răcit, le decojim si apoi le taiem pe lung, formându-se astfel 2 jumătăți din care scoatem gălbenușul.

Separat amestecăm gălbenușurile cu pateul de pasăre, o lingură  de maioneză, o lingură  de unt, sare și piper. Compoziția  astfel obținută o folosim la umplerea jumătățile de ouă,  după  care ornam cu maioneză  si la final așezăm bucățele de masline.

Frunzele de salată se spală  si se lasă  pe un prosop sa se zvante, după  care se așează  pe o farfurie întinsă peste care așezăm ouăle umplute si numai bune de mâncat.  

Compoziția  rămasă o putem folosi la micul dejun intinsă pe pâine care se poate consuma cu roșii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă umplute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute ptr aperitiv