Oua vopsite in vasul Zepter

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2019 | 1897 vizualizari

 

Hristos s-a inaltat! Va aduc o reteta rapida si sanatoasa, asa cam pe ultima suta de metri! Dar o puteti pune la pastrare pentru anul viitor! Un mod mult mai sănătos de a pregăti ouăle colorate pentru sărbătorile Pascale și de Înălțare!

 

INGREDIENTE

  • Ouă proaspete (găină, rață, gâscă, bibilică, prepeliță)
  • Vopsea de oua pudră ( roșie, galbenă sau albastră) câte 1 pliculeț,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Oțet 1 lingură,
  • Vas și sită pentru aburi Zepter (Vas jos de 3L, cod produs Z-2430,
  • Sită superioară metalică cod produs Z-S24) ,
  • Ulei cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite in vasul Zepter:

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.

 Se pornește sursa de căldură la 120°C și se lasă ouăle la gătit și vopsit, în același timp, cca. 40 de minute la foc mic, acoperite. Atenție după ce indicatorul de căldură de pe capac, ajunge la limita maximă, verde, se oprește sursa de căldură și se lasă la gătit până ce acul indicatorului revine la minima zonei verzi.

 

Ouăle colorate se scot din sită și așa fierbinți se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.

 Spor și poftă bună!

Aveți aici și o demonstrație  din partea Zepter Romania. https://www.youtube.com/watch?v=Vr2pHXufZ7M

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose din drob de pui