Pachetele cu branza

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 6096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite
  • 50 gr faina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa minerala
  • 1 lingura ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano)
  • ½ lingura ulei, plus pentru prajit
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ketchup
  • 70 gr pasta de rosii
  • 100 gr branza topita
  • 6 linguri boabe de porumb (din conserva)
  • ½ lingurita piper negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza:

Pentru clatite
Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga ierburile si amesteca.Lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.

Pentru umplutura
Incalzeste cuptorul la 200°C .Amesteca toate ingredientele, apoi imaprte compozitia obtinuta in centrul celor 4 clatite.Prinde fiecare clatita ca un saculet, legand-o cu diferite fire de ierburi (sau ata), dar nu se strange prea tare, pentru a nu rupe clatita.
Se pun pachetelele intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor 10-15 minute, apoi se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei cu porumb