Pachetele cu pui si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2021 | 3906 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Am pregatit zilele acestea niste super pachetele, fragede si super, super gustoase, cu pui, pentru ca eu sunt mare fana pui. Insa puteti folosi si alta carne. Le-am sevit chiar si reci dimineata, cu un pahar de iaurt! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 120 gr unt
    • 90 gr smantana
    • 200 gr faina
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 1/2 piept de pui dezosat
    • 100 gr mozzarella rasa
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • busuioc uscat
    • praf de usturoi
    • 3-4 crengute patrunjel verde
    • 1 ou
    • susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu pui si mozzarella:

Aluatul: Cerneti faina. Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati smantana, sare si putina faina. Incepeti si amestecati cu mana. Turnati faina treptat, pana o terminati si aluatul devine omogen. Il inveliti in folie, il dati 20 de minute la rece.

Umplutura: Pieptul de pui il taiati felii mai grosute. Il condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc si putin praf de usturoi. Il amestecati bine. Ungeti cu o lingura de ulei o tigaie grill, rumeniti pieptul pe ambele parti. Il scoateti pe o farfurie, il lasati sa se racoreasca. Il taiati cubulete. Patrunjelul verde il tocati marunt. Bucatile de pui le amestecati cu mozzarella si patrunjelul tocat. Scoateti aluatul din frigider. Intindeti o foaie nu foarte subtire. Cu ajutorul unui bol, decupati forme rotunde. Puneti pe jumatate din cerc umplutura, iar cu cealalta jumatate de aluat veniti deasupra. Presati capetele cu o furculita. La fel procedati cu toate. Asezati pachetele pe o tava, tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. Bateti oul spuma, cu un penson ungeti pachetelele. Le presarati cu susan. Le introduceti in cuptrul incins, la 180 de grade, pentru 25 de minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se racoreasca. Le pastrati in caserole cu capac, la rece.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu pui si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval