Pachetele cu urda

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2010 | 5721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat dospit:
  • -400 gr faina
  • -1 cub drojdie
  • - 1lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • -250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura 1:
  • -~350gr urda
  • - 1-2 oua
  • -100 gr zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • Umplutura 2:
  • -~300 gr urda
  • -1 ou sau 2 oua mai mici
  • -marar
  • -sare, piper
  • - susan
  • pt uns:
  • 1 ou si 25 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu urda:

Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min.

Umplutura 1: se amesteca urda cu ou , zahar si zahar vanilat.

Umplutura 2: se amesteca urda cu marar tocat marunt, sare , piper si ou. Se intinde o foaie din coca dospita de vreo 3-4 mm grosime apoi se taie patratele, se pune umplutura si se prind laturile. Se aseaza in tava se" turtesc" un pic si se lasa sa creasca timp de 1 h.(se lasa loc intre ele) Cand au crescut se ung cu ou batut cu lapte, cele cu marar se pun deasupra susan. Se dau la cuptorul incins 20-25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

onuta 1

04.11.2010, 23:00

i se potriveste numele.

lia maria 1

05.11.2010, 13:41

ce frumusele sunt

Corinuta 1

05.11.2010, 23:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului