Paella De Paella

de Andreea_Mario in Pui, 26 Sep 2012 | 5734 vizualizari

 

Paella Valenciana este una dintre preferatele mele este o mancare usor de facut si greu de lasat de mancat eu asa zic :) daca mannacii o data atii trebuie mai tot timpull :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui
  • 1/2 Iepure
  • 1/2 kg de fasole verde
  • 300 gr de fasole boabe albe ,
  • 1 ardei rosu
  • asafran
  • 1 lingurita de boia dulce ,
  • ulei de masline (daca aveti, daca nu e bun si de floare soarelui)
  • rosii
  • un dinte de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella De Paella:

Se taie carnea in bucatele nici mari, nici mici, ca sa se poata frige bine pe ambele parti. Cu cat carnea este mai fripta, cu atata este mai buna Paella (pilaf). Dupa ce am fript carnea o indepartam si punem ardeiul rosu la calit. La fel procedam si cu ardeiul, il indepartam si punem fasolea verde cu cea boabe. Lasam sa se caleasca si fasolea, apoi amestecam toate cele mentionate mai sus. Punem boia dulce si imediat ce o punem, ne pregatim apa langa noi ca sa nu se arda boiaua. Dupa ce punem apa adaugam circa un varf de lingura de asafran si lasam sa fiarba. Dupa ce a fiert carnea adaugam 1 kg de orez. Depinde in ce il faceti, eu folosesc paellero pentru ca in alta nu prea mi-a iesit buna. Lasam sa scada apa de orez, dar trebuie la inceput sa dam focul mai tare 10 minute. Dupa cele 10 minute la foc incet trebuie sa va jucati cu focul, daca are mult sos dam focul mai tare, daca are putin sos luam niste servetele si acoperim vasul si turnam putina apa, astfel ca el se face in acel abur. Dupa ce e gata se serveste cu lamaie. Hmm...super gustos. 

Va doresc Aprovece, bon apettit, pofta buna  si sa va iasa super buna.                                                                                                                     

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella De Paella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

04.10.2012, 22:46

wow, cu iepure interesant

Andreea_Mario 1

08.10.2012, 16:29

da asa se face aicii in zona aceasta

florylau 1

08.05.2014, 22:07

scuze dar cate portii de paella ai mancat tu in valencia ,cine ti a dat reteta fetita draga ca daca asta e paella valenciana eu ma fac preoteasa,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paella