Pâine

de madi_marin in Piine, 23 Sep 2012 | 22425 vizualizari

 

E cea mai simplă şi bună reţetă de pâine pe care am încercat-o până acum. E preluată de pe site-ul ,,www.reţetelemarianei.ro,, care aparţine unei persoane foarte dragi mie. Îţi mulţumesc,Mariana!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 350 ml apă călduţă
  • 12,5 g drojdie proaspătă (1/2 cubuleţ)
  • 2 linguriţe de sare
  • 2 linguriţe rase de zahăr
  • 3 linguri ulei(preferabil de măsline)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine:

Făina se cerne de două ori într-un castron mare şi se amestecă cu sarea.

Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se amestecă bine.

Lichidul se toarnă peste făină şi se omogenizează totul. Va rezulta un aluat molicel care va merge la frigider până a doua zi.

Se scoate aluatul rece pe masa pudrată cu făină, se frământă puţin apoi i se dă forma rotundă sau lunguiaţă, în funcţie de vasul în care va fi coaptă.

Se încălzeşte cuptorul, iar în timpul acesta aluatul va sta la temperatura camerei.

Se ia un vas de email cu capac, se încălzeşte în cuptor, apoi în el fierbinte se pune aluatul.

Se acoperă vasul cu capac şi se coace aşa timp de 25 de minute, după care se ia capacul şi se lasă vasul descoperit pentru ca pâinea să se rumenească frumos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ( prima mea painica)