Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau

de katty in Piine, 2 Mai 2020 | 2975 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Mi-am dorit sa fac o paine de casa mai consistenta si mai sanatoasa.mai ales ca aveam niste drojdie pe la rezerve, asa ca am imbunatatit-o cu niste seminte de in plus niste tarate de grau pentru fibre. Pentru gust si pentru a nu se sfarama la taiat am adaugat si niste faina secara.

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina 650+ ptr presarat
  • 50 gr faina de secara
  • 30 gr tarate
  • 40 gr seminte de in
  • 2 linguri de ulei
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa fierbinte
  • 150 ml lapte batut
  • 20 gr drojdie proaspata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau:

Cernem intr-un castron faina de grau. Adaugam faina de secara si taratele si amestecam.

Intr-un castronel punem semintele de in si turnam peste ele apa clocotita. Le acoperim si le lasam pana apa este calduta cat sa poti tine un deget in ea. Frecam intr-o cescuta drojdia cu zaharul, apoi  adaugam 1 lingura faina si putina apa calduta si omogenizam bine. Facem o adancitura in mijlocul fainii unde punem drojdia, laptele batut si uleiul.

Pe margine punem sarea. Incepem sa framantam turnand si apa cu semintele de in.Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. apoi acoperim vasul cu folie alimentara, zapoi cu un prosop si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.Presaram putina faina pe un blat, intindem aluatul si ii dam forma de paine.

Punem painea intr-o tava. Lasam painea sa creasca din nou. Cand painea este crescuta, o crestam in cateva locuri, o presaram cu putina faina si o punem la cuptor la 200 grade X, pana se rumeneste frumos. Scoatem painea pe un prosop, cu care o invelim pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pâine fără frământare