Paine africana

de lira in Piine, 20 Sep 2010 | 11657 vizualizari

 

Painea africana este una din retetele care le-am salvat de ceva vreme, insa pana acum nu i-a venit randul. Este o paine foarte gustoasa si crocanta, sub forma unei lipii. Reteta este inspirata de pe www.africhef.com

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina de malai fina
  • 300 g faina alba
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie (25 grame)
  • o cana de apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine africana:

Drojdia se dizolva intr-o cescuta cu apa calduta si se adauga peste restul ingredientelor uscate.

Eu am preferat sa bag totul in robot si sa pun cutitul de paine.

Recomand in prima faza sa adaugati doar jumatate din apa, cu drojdia dizolvata, mixati si treptat adaugati apa, pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.

Daca vi se pare ca aluatul a iesit cam moale, mai puneti putina faina.

Transferam aluatul intr-o bol, acoperim cu un servet si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Luam bucati din aluat, eu am luat cu o lingura de supa ceva mai plina, si pe o suprafata data cu faina formam lipiile cu ajutorul unui sucitor.

Eu le-am facut cam de 1 cm grosime.

Acuma reteta spune ca se coc intr-o tigaie neunsa, eu am incercat cu prima lipie asa, dar tinand cont ca erau cu faina pe ele a inceput sa se arda faina si sa scoata fum, asa ca am uns tigaia cu ulei, asa cum se unge pentru clatite, si mi-au iesit foarte frumoase.

O sa vedeti ca dupa ce le puneti in tigaia fierbinte au tendinta sa se umfle, dar nu e nici un fel de problema, cand sunt rumenite, le intoarceti pe partea cealalta.

Mie din aluatul acesta mi-au iesit 7 bucati. Au iesit rumene, crocante si au mers foarte bine servite cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine africana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Franzela cu cartofi si fulgi de secara