Paine alba impletita

de Irina in Piine, 7 Feb 2015 | 16794 vizualizari

 

Miroase a paine calda, abia scoasa din cuptor, la mine in casa. Nu se compara cu nimic gustul si mirosul ei, este? :)

 

INGREDIENTE

  •  500 g faina alba
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • mac (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba impletita:

Am incalzit intai cuptorul la 200 grade.

Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate, adica faina, sarea, drojdia.

Laptele l-am incalzit nitel, l-am adaugat in vas, am adaugat si uleiul de masline si am mixat compozitia cam doua minute, nu foarte mult, pana s-a omogenizat. Am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini. 

Am vrut sa fac doua paini, asa ca am rupt  aluatul in doua bucati inegale.

Fiecare bucata am impartit-o apoi in doua parti egale si am format din fiecare bucata cate un baston.

Am suprapus capetele a doua bastoane si am inceput sa le impletesc. Am format o paine mai mare si una mai micuta, potrivite pentru tavile de silicon pe care le am eu in casa.

Am uns painicile cu galbenusul de ou, care e galben-galben, avand oua de la gaini de curte si le-am lasat la crescut in jur de 40 minute.

Peste una dintre painici am presarat mac. 

Am copt painile 30 minute, dupa care le-am scos pe un servet si le-am acoperit cu un capat de-al lui, asta pentru a nu ramane coaja painii tare.

Dupa ce s-a racit painea, am taiat un coltisor si am intins putin unt peste el si am mancat cu pofta. Cam asta e obiceiul casei. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (27)

anca_rm 1

09.02.2015, 11:26

cea mai buna paine este cea facuta in casa

Ancutsa 1

18.02.2020, 14:49

Ce bine arata!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot