Paine arabeasca

de Miha in Piine, 28 Oct 2010 | 9053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • ~250 g faina integrala
  • In plus:
  • 2 linguri za'atar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru za'atar:
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 20 g susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine arabeasca:

Za'atar:

Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Condimentele le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele. Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.

Aluat:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in putina apa calduta. Faina si sarea le punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc si turnam apa, uleiul si maiaua. Amestecam usor, aducand faina de pe margini inspre interior pana la omogenizare. Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru framantat si dospit se poate folosi si masina de paine.

Aluatul se intinde cu mana intr-o tava bine unsa cu ulei, in strat nu foarte subtire. Se acopera din nou cu un prosop si se lasa la crescut.

Amestecam za'atarul cu ulei si omogenizam. Pasta obtinuta o intindem peste aluatul crescut, apoi cu degetele apasam aluatul din loc in loc, formand mici denivelari pe suprafata aluatului.

Se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Se lasa la racit, dupa care se portioneaza.

Sursa

 

 

 

TIPS-URI

1

faina integrala se poate inlocui cu faina alba sau cu faina alba amestecata cu 2-3 linguri de tarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine arabeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

aziz 1

31.10.2010, 08:40

mei, nush ce sa zic cert este faptul ca ce am eu in gradina se numeste zaatar sau cum zic arabii zahtar ;si cum ii zice in articolul ala ,,mixuri de condimente/zahtar verde,, si probabli, sa zicem de foame,doamna- domnul -domnisoara a papat restul mixurii si-a ramas doar zahtar verde

adry88 1

08.05.2011, 16:23

adry88 1

21.05.2011, 11:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville