Paine bruna cu seminte de floarea soarelui

de mihaelar63 in Piine, 21 Mar 2021 | 2052 vizualizari

 

 Pentru ca am putin mai mult timp si pentru ca inca am stoc de faina ,prepar paine numai in casa . O sa ne amintim razand de vremea bau-baului ca  rafturile din magazine erau goale . Era un adevarat trofeu sa gasesti drojdie.

 

INGREDIENTE

  • 550 faina alba tip 650
  • 150 gr faina integrala de grau
  • 150 gr faina secara
  • 150 gr seminte floarea soarelui decorticate
  • 550 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei rapita .
  • 1 lingurita zahar
  • 1.5 lingurita sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bruna cu seminte de floarea soarelui:

  1.  Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta , jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina alba si lingurita cu zahar .
  2. Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare .
  3.  Am amestecat totul in cuva aparatului de paine Tefal .
  4. Dupa 15 minute drojdia lucra cu spor si am observat ca am o emulsie spumoasa .
  5. Am adugat restul de fainuri si sarea .
  6. Semintele de floarera soarelui se aduga dupa ce aluatul este bine framntat .
  7. Am verificat aluatul si mi-a parut usor moale si destul de lipicios .
  8. Stiu ca aluatul cu faina de secara este lipicios .
  9. Mi-am zis ca ma risc , sa vad ce iese .
  10. In alte conditii mai puneam putina faina .
  11. Dupa o orad e framntare si dospire aluatul aproape si-a triplat volumul .
  12. Am amestecat aluatul sa se sparga bulele de aer si l-am pus in tava  unsa cu 2 linguri de ulei .
  13. Pe deasupra am presarat semintele de floarea soarelui .
  14. Foarte rapid , in 20 minute aluatul din nou a crescut frumos .
  15. Am pus tava cu aluat la cuptorul preincalzit la 220 grade .
  16. Nu a fost nevoie sa pun vas cu apa pentru a face aburi pentru ca a ajutat faptul ca aluatul a fost destul de moale .
  17. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180 .
  18. Am copt painea inca 40 minute . Asta depinde de cuptor . Mie imi place painea bine coapta .
  19. Dupa ce am oprit cuptorul am scos painea pe un gratar de inox si am acoperit-o cu un servet curat . Asta sa obtin o coaja mai moale.
  20. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare .

2

Am obtinut o minunata paine de culoare bruna cu seminte dulci de floarea soarelui !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bruna cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

22.03.2021, 21:58

Katty : mister !!!! ... si groaza

dantes 1

23.03.2021, 09:55

Buna!

Rahela Velicu 1

01.06.2021, 20:33

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte