Paine cu branza in aluat

de Merisor in Piine, 13 Apr 2014 | 9157 vizualizari

 

Foarte gustoasa si pufoasa a iesit aceasta paine!!!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 40 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • seminte de chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu branza in aluat:

Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina.

Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute.

Amestecam branza, tinuta la temperatura camerei, cu maiaua crescuta, adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam treptat faina.

Framantam un aluat nelipicios si mai moale din cauza branzei. 

Lasam aluatul la crescut, acoperit, pana cand isi va dubla volumul, tot 15 de minute.

Impartim aluatul crescut in doua parti si il vom impleti sau rula dupa cum dorim

Eu o parte am impletit-o in sase  si am asezat-o intr-o tava de paine, iar cealalta parte am asezat-o intr-o forma rotunda si detasabila, sub forma de bilute.

Lasam din nou aluatul din tavi la crescut, 10-15 minute, dupa care vom unge aluatul cu putin ulei si vom presara seminte de chimen.

Vom introduce tavile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si vom coace painile pentru 40 de minute.

Ies niste paini foarte gustoase si pufoase!

TIPS-URI

1

Se pot unge painile cu galbenus de ou, pentru un plus de frumusete!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan