Paine cu cartofi

de adry88 in Piine, 1 Mar 2013 | 2681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 3 cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 cub drojdie
  • 200 apa calduta
  • 100 g ulei
  • UNS
  • 1 galbenus
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare.

Cand au fiert ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii curatam dupa care ii dam prin razatoare.

Intr-un vas mai mare amestecam faina cu sarea, zaharul si cartofi.

Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, incepem sa framantam adaugand apa treptat si uleiul la final.

Acoperim si lasam la dospit cca 1 ora

Dupa ce a crescut o mai framantam putin dupa care ii dam forma rotunda si o asezam in tava,crestam la suprafata, acoperim si lasam la crescut 30 minute

Ungem cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte

Dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

02.03.2013, 18:45

danakarin 1

03.03.2013, 08:30

Imi place la nebuine gustul, nu am facut, drept care trec la favorite!

adry88 1

03.03.2013, 14:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi