Paine cu cartofi

de Ancutsa in Piine, 9 Oct 2016 | 2619 vizualizari

 

Imi place mult painea de casa, iar de data aceasta am incercat o paine cu cartofi, care a iesit mai pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • 3 cartofi (potriviti ca marime);
  • Aprox 600 g faina tip 550;
  • 300 ml apa calda;
  • Un varf de lingurita zahar;
  • 2 lingurite sare.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert. Apoi se bat ca la piure.

Separat, intr-un castron incapator, se amesteca drojdia faramitata cu un varf de lingurita de zahar, se toarna apa calda treptat, apoi un pic de faina, sare, se adauga si cartofii si incepem sa turnam faina treptat, amestecand tot timpul, pana obtinem un aluat ferm, iar faina se desprinde de pe maini. 

Se framanta bine, se acopera cu un prosop sau folie alimentara si se lasa la crescut cam o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul de paine a crescut, se rastoarna pe masa presarata cu faina, se mai framanta un pic, se formeaza painea si se asaza in tava, pe foaie de copt.

Se mai lasa la crescut cam 30 de minute. Apoi ungem cu putina apa painea si o dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute.

Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana este gata, in timp ce painea ne imbie cu mirosul ei apetisant.

Dupa ce se scoate painea din cuptor, se stropeste cu apa si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se serveste pe cat posibil dupa ce se raceste, dar este atat de buna calda, cu putin unt si sare.

 

Timp: aprox 2h 30min

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/paine-cu-cartofi.html

TIPS-URI

1

Eu am folosit faina tip 550, speciala pentru paine si patiserie si am fost multumita de rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ancutsa 1

10.10.2016, 15:57

Va multumesc frumos!

Rocsi 1

10.10.2016, 19:57

Este foarte buna!

Ancutsa 1

11.10.2016, 10:12

Multumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat