Paine cu ceapa

de Panacris in Piine, 25 Mar 2019 | 6029 vizualizari

 

  Ce e mai frumos și plăcut într-o zi răcoroasă de primăvară, să adulmeci o aromă de pâine proaspătă în casă, iar adaosul de ceapă, chiar nu a stricat aroma.
Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, care nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată. Simplu și gustos!
Retete de post creative
 

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr tos 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • ceapă deshidratată 2-3 bucaţi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa:

Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. 
In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, ceapa deshidrată, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit și copt.
Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.
Clasic se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajuta cu uleiul de măsline, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margini spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.
Aaaaa, să lămuresc ingredientul principal Ceapa Deshidrată! În orice anotimp, ceapa din cămară ne mai face probleme, încolţeşte, vrea să se strice, atunci intervenim;) Ceapa se curăţă, se taie rondele şi se pune la uscat ( în cuptor, deshidrator, în funcţie de ce dotări aveţi în bucătărie!) Ceapa uscată se depozitează în pungi de hârtie cerată şi se foloseşte cu succes în situaţii de urgenţă.
Una dintre numeroasele "retete de post creative").
Spor şi poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Naan- paine indiana