Paine cu ceapa calita

de cristina1985 in Piine, 2 Ian 2019 | 2878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina cat cuprinde (cam 300 g)
  • 11 g drojdie uscata (e mai mult decat un pliculet)
  • 1 lg smantana
  • 200 ml lapte
  • 1 lg-ta zahar
  • 1 lg-ta sare
  • 50 ml ulei
  • 300 g ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa calita:

Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se caleste in 50 ml ulei, pana se inmoaie.

Se toarna 100 ml lapte cald,intr-un bol. Se adauga zaharul si drojdia uscata si se amesteca. Nu este nevoie de faina, va creste, dupa 20 minute, daca este tinut intr-un loc cald. Se pune ceapa calita, cu tot cu ulei (daca ramane; la mine, ceapa a absorbit tot), smantana, restul de lapte cald si faina treptat, pana rezulta un aluat moale, nelipicios. Se presara sarea.

Se framanta 10 minute, apoi se unge un vas cu ulei se pune aluatul la crescut. Ungeti aluatul si acoperiti-l cu un prosop. Puneti-l intr-un loc cald, timp de 1 ora.

Apoi se framanta putin si se asaza in tava de cuptor, se fac cateva taieturi, la suprafata cu un cutit si se presara faina. Se lasa la crescut 30 minute, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 35-40 minute sau pana se rumeneste. La mine s-a rumenit, mai mult dedesubt, pentru ca nu am uns-o cu nimic. O verificati cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ou, unt si lapte