Paine cu dovleac fara ou

de gaby_gabytza in Piine, 12 Noi 2018 | 3583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • zahar
  • unt
  • 1 dovleac 1-1,5 kg
  • cca 150 ml apa
  • optional 1 ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu dovleac fara ou:

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1 lingura de unt si adaugam dovlecelul. Le lasam sa se caleasca pana s-a inmuiat dovlecelul.


Punem faina cernuta, iar deasupra presaram sare si 1 lingura de zahar sa fie un pic mai dulce. Le amestecam, iar in mijloc facem o gaura, punem 1 lingura de unt si dovleacul calit chiar daca e fierbinte, iar deasupra turnam drojdia dizolvata. Incepem sa framantam pana iese un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in doua. Luam una din cele 2 bucati si o impartim in trei si le rulam pe fiecare apoi le impletim. Pregatim o tava de paine o ungem cu ulei si punem painea in tava. Procedam la fel si cu restul de aluat. Ungem painile cu oul batut si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovleac fara ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

13.11.2018, 18:48

Ce culoare frumoasa ii da dovleacul! Este foarte buna painea de casa!

dantes 1

17.11.2018, 12:09

Super!

mirela0911 1

10.12.2018, 12:40

Ce culoare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Japoneze