Paine cu fibre

de katty in Piine, 26 Mar 2018 | 3735 vizualizari

 

O painica delicioasa, consistenta si foarte aromata, nu foarte crescuta deoarece contine multa faina de secara si tarate, dar foarte sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de secara
  • 150 gr faina integrala de grau+pentru blat si presarat painea
  • 100 gr amestec de tarate de grau, secara si orz
  • 450 ml apa calduta
  • 50 gr maia
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu fibre:

Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa calda si framantam.Acoperim vasul cu un prosop si il tinem la cald pana isi mareste volumul. Va dura ceva timp si nu va creste foarte mult.

Punem aluatul pe un blat de lemn infainat, il intindem usor si il rulam sub forma de sul. Lasam din nou painea la crescut la loc cald. Cand este crescuta, facem un cutit ascutit cateva crestaturi oblice, presaram putina faina deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit. Coacem painea pana se rumeneaste usor si suna a gol cand o lovim. Scoatem painea, o invelim intr-un prosop si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu fibre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara