Paine cu iaurt

de cristinutanicolita in Piine, 23 Apr 2020 | 3239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 300 ml apă
  • 400 ml iaurt
  • 25 g drojdie proaspătă + 1 lg zahar+ 1 lg apa+ 1 lg apa
  • 1 galbenus +1 lg lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. 

Faina se cerne. 

Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se amestecă . Se adaugă apa si se frământă un aluat nelipicios. 

Se acoperă cu un prosop și se lasa la crecut. 

După ce a crescut se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin si se pune in tava. Se mai lasa la crecut 20 min.

Gălbenușul se bate cu o lingura de lapte. 

Se unge painea cu ou, se taie cu un cuțit și se coace la foc mediu,cca 1 ora.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine alba facuta la masina de paine