Paine cu malai

de mihaelar63 in Piine, 11 Mai 2020 | 2197 vizualizari

 

 Am mai preparat eu paine cu malai dar de data aceasta am respectat o retete a ungureasca .  Am preparat o paine rotunda si una dreptunghiulara .Am  testat vechea  idee ca din acelasi alut iese painea cu alt gust daca au forma diferita . Este adevarat . Eu o prefer pe cea dreptunghiulara pentru ca se poate taia usor si  se obtin felii mai mici .
,, aluaturi de casa "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 250 gr aluat de la painea anterioara[pastrat 3 zile in frigider in borcan cu capac ]
  • 150 gr faina malai
  • 40 gr fulgi porumb
  • 350 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 40 ml ulei porumb
  • 10 gr drojdie uscata
  • 10 gr sare
  • 10 gr zahar
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu malai:

  1.  Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei .
  2. Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2 linguri de faina .
  3. Dupa 15 minute veti observa ca s-a activat drojdia si a inceput procesul de dospire .
  4. Eu am folosit pentru framntare si dospire , masina de paine.
  5. Se introduc in cuva restul ingredientelor uscate [ faina , faina de malai , fulgi si sare ].
  6. Dupa aproximativ o ora , aluatul si-a dublat sau aproape triplat volumul .
  7. Se scoate aluatu din cuva si se framanta usor ,pentru a iesi golurile de aer .
  8. Am pus o parte din aluat in forma dreptunghiulara iar din ceialalta parte am format o paiine rotunda .
  9. Mi-ar fi placut sa am vase speciale pentru dospit tip bannetone .
  10. Faceti taieturi cu un cutit ascutit in partea superioara a aluatului [ sau imprimati model] .
  11. Presarati  faina de malai pe deasupra , pentru aspect .
  12.  Am mai lasat painea la dospit 30 minute la cuptorul incalzit la 60 grade Celsius .
  13. Dupa acest timp se ridica temperatura la 220 grade timp de 15 minute .
  14. Se mai coace  timp de 40 minute la 180 grade Celsius .
  15. Mie imi place painea bine coapta .Tine mai mult ca prospetime , se poate taia usor si este mai buna pentru digestie .
  16. Painea se scoate  din cuptor si din forma . Se lasa sa se racoreasca pe gratar de inox .
  17. Painea cu malai este grozav de gustoasa langa ciorbe si la sandvici .

 Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Am mai preparat eu paine cu malai dar de data aceasta am respectat o retete a ungureasca . Am preparat o paine rotunda si una dreptunghiulara .Am testat vechea idee ca din acelasi alut iese painea cu alt gust daca au forma diferita . Este adevarat . Eu o prefer pe cea dreptunghiulara pentru ca se poate taia usor si obtin felii mai mici .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Impletituri cu mix de seminte