Paine cu mozzarella si cartofi

de Rocsi in Piine, 27 Feb 2018 | 2381 vizualizari

 

Paine de casa, paine pufoasa si gustoasa...Ce iti poti dori mai mult decat un colt de paine aburinda? Nimic nu poate fi mai bun, cel putin eu asa cred!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr mozzarella
  • 2 cartofi potriviti
  • 550 gr faina ( mai multa in functie de marimea cartofilor)
  • 180-200 ml lapte
  • 7 gr drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei + 4 linguri apa, pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mozzarella si cartofi:

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca. Mozzarella o dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol amestecati faina cernuta cu drojdia si sarea. Adaugati mozzarella si cartofii reci. Turnati cate putin lapte caldut, incepeti si framanti. La final adaugati uleiul si il incorporati bine. Daca vi se pare prea moale aluatul, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Aluatul trebuie sa fie elastic si usor lipicios. Rasturnati aluatul pe masa presarata cu faina. Rupeti bucati potrivite, formati bile si le asezati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. O acoperiti si o lasati la dospit 60-70 minute, la loc caldut. Dupa ce a dospit painea si volumul sau s-a dublat, bateti oul spuma si cu un penson o ungeti. Introduceti painea in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor. Faceti un amestec din apa si lingura de ulei, ungeti bine painea. O acoperiti cu 2-3 prosoape, pentru a se pastra frageda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mozzarella si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

02.03.2018, 10:01

Va multumesc mult! Este o paine tare buna si gustoasa!

Corinuta 1

03.03.2018, 10:35

Superba painica ai facut Rocsi!

Rocsi 1

03.03.2018, 20:00

Multumesc Corina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa