Paine cu orez

de Lau in Piine, 8 Feb 2013 | 3570 vizualizari

 

o paine delicioasa marca Ruxy

 

INGREDIENTE

  • 280 ml apa
  • 600 g faina
  • 200 g orez (eu am folosit cu bob lung)
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 1 cub de drojdie
  • 1 ou
  • Uns
  • 1 ou
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu orez:

Prima data fierbem orezul in apa cu sare. Cand este fiert il scurgem bine si il lasam sa se raceasca foarte bine.

Amestecam faina cu zaharul si sarea, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa (o lasam sa dospeasca 10 minute)

Adaugam untul moale, laptele, oul batut putin, orezul si treptat apa calduta. Este cam lipicios la inceput daca este nevoie mai adaugam faina.

Framantam cca 10 minute dupa care acoperim si lasam la dospit cca 1 ora.

Impartim coca in bucati egale care le vom intinde in forma de oval sau cerc, care le vom aseza in tava unsa cu unt in forma circulara (ca o floare)

Acoperim si mai lasam la dospit cca 20 minute.

Ungem painea cu oul desfacut cu putin lapte

Se da la cuptor  cca 40 min sa se rumeneasca frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lau 1

09.02.2013, 20:15

Multumesc scumpo a iesit foarte buna ca in 2 zile nu mai aveam nimic

mamaieelena 1

09.02.2013, 22:55

f bine arata

Lau 1

10.02.2013, 14:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Impletituri cu mix de seminte