Paine cu secara, lapte si untura

de mihaelar63 in Piine, 15 Mar 2021 | 2279 vizualizari

 

 Am dorit sa prepar o painica hranitoare, dar in acelas timp cu miez moale. Trebuie sa ne adaptam cerintelor zilei. Deci o paine care poete fi mancata usor.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina tip 650 -semialba
  • 150 gr faina secara
  • 350 ml lapte
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura cu varf untura de porc proaspata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara, lapte si untura:

  1.  Am amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura .
  2. Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul .
  3. Dupa 15 minute se verifica daca drojdia a inceput sa lucreze .
  4. In caz afirmativ se procedeaza la framntarea cu rtestul fainii. Sarati .
  5. Dupa framantare vasul se acopera cu o folie si se lasa la dospit cam o ora .
  6. Framantarea si dospirea in cazul meu a fost facuta cu ajutorul  masinii de paine Tefal pe programu;16-framntare si dospire .
  7.  Am obtinut un aluat frumos onctuos pe care l-am mai framntat putin si apoi l-am  pus intr-o forma dreprunghiulara de cozonac .
  8. Se mai lasa la dospit cam 30 minute la loc caldut fara curenti de aer .
  9. Cand aluatul si-a dublat volumul se pune la cuptorul incalzit la 220 Grade C .
  10. Dupa 10 minute se reduce temperatura la 180 .
  11. Cam in 30 minute painea este bine coapta .
  12. Am scos paine si am acoperito cu un servet curat .
  13. Nu am scos painea din tava pentru ca am dorit sa transpire putin sa obtin o coaja moalae .
  14. Daca doriti o coja mai crocanta , painea se scoate pe un gratar de inox si la rece pe cat posibil .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi servet de panza pentru acoperirea painii cat este calda .

2

Atentie servetul folosit sa nu fie spalat cu parfumanti sau balsam de rufe . Se limpezeste foarte bine dupa spalare . Aceasta pentru a nu parfuma painea si a influenta gustul ei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara, lapte si untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

16.03.2021, 09:44

Uite, cu untură n-am încercat, dar poate merită, cine știe...?!

dantes 1

17.03.2021, 09:13

Buna!

mirela0911 1

21.03.2021, 20:15

O paine tare buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pâine ciabatta