Paine cu seminte si lapte

de Ancutsa in Piine, 19 Iul 2016 | 3619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (~ 500 g);
  • 200 ml apa calda,
  • 50 ml lapte la temperatura camerei;
  • 1 lingurita sare,
  • Seminte de susan si mac, seminte de chimen
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si lapte:

Se prajeste (numai) susanul maxim 1 minut, intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu, sa nu se arda.

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, laptele si apa calda treptat, apoi si sarea si se amesteca pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Se asaza aluatul intr-o tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut 30 de minute. Apoi se unge cu putina apa, se presara semintele si se da la cuptorul incins, la foc mic, cam 45-50 de minute.

Pofta Buna!

 

 

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/09/paine-cu-seminte-si-lapte.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:04

Multumesc! Ma bucur mult ca iti place!

MotanLaOale 1

19.07.2016, 20:31

Gherca Daniela 1

20.07.2016, 09:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu ceapa si masline