Paine cu tarate si seminte

de madi_marin in Piine, 27 Feb 2011 | 5763 vizualizari

 

Sursa de inspiratie....reteta lui Ruxy de paine scotiana, doar ca eu i-am adaugat tarate si seminte. Foarte buna a iesit....

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 1 cubulet de drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri cu tarate
  • 2 linguri miez de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate si seminte:

Intr-un vas se pun la incalzit laptele, apa si untul. Atentie sa nu fiarba! In amestecul cald se dizolva drojdia si se pune totul in cuva masinii de paine. Se adauga apoi faina cernuta, sarea , taratele si miezul de floarea soarelui. Se selecteaza programul de framantare si dospire.

Cand e gata se scoate pe masa infainata, se mai framanta putin, apoi se pune aluatul in tava mare de cozonac tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa la crescut in forma pana isi dubleaza volumul, apoi se da la cuptor la foc micut pana cand se coace, adica vreo 25 -30 de minute.

TIPS-URI

1

Se poate unge cu lapte sau galbenus frecat cu lapte. Se pot presara apoi deasupra seminte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu tarate si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Franzela cu cartofi si fulgi de secara