Paine cu trei seminte

de mihaelar63 in Piine, 16 Dec 2019 | 2021 vizualizari

 

 Pentru aceasta paine m-am inspirat din retarul masinii de paine . Eu am inversat , doar putin cantitatile de faina . In loc de faina integrala am pus graham si in loc de seminte de mac am avut de susan .Am obtinut o frumoasa paine aerata , bine crescuta si cu un gust divin . Partea cu coaja era atat de buna incat se putea manca goala ca aperitiv .

 

INGREDIENTE

  • 620 ml apa
  • 3.5 linguri ulei rapita
  • 2.5 lingurite sare
  • 1 lingura miere
  • 10 gr drojdie uscat din aluat activ
  • 260 gr faina graham
  • 300 gr faina secara
  • 300 gr faina alba
  • 75 gr seminte floarea soarelui
  • 50 gr seminte in
  • 25 gr seminte susan
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu trei seminte:

  1.  Setati masina de paine pentru greutatea aleasa , adica , acum 1.5 kg.
  2. Setati gradul de rumenire al crustei . Eu am pus maxim .
  3. Turnati ingredientele in cuva in ordinea urmatoare : apa , ulei rapita , miere si sare .
  4. Adugati apoi cele trei tipuri de faina si drojdia uscata .
  5. Amplasati cuva in masina .Si porniti masina selectand programul nr.9.
  6. Dupa 23 minute la primul semnal sonor se aduga mixul de seminte .
  7. Programul dureaza 3 ore si 16 minute .
  8. La sfarsitul programului, opriti masina , scoateti cuva si apoi painea .
  9. Nu uitati sa extrageti micile palete de framntare . Aceasta operatiune se face mai usor cat painea este calda .
  10. Puneti painea sa se racoreasa pe un gratar de metal inoxidabil .

                     Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru obtinerea acestei paini am folosit masina de paine Tefal-Bread of the World .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu trei seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pâine ciabatta