Paine cu ulei de masline

de adnia in Piine, 3 Ian 2013 | 3367 vizualizari

 

Dragostea face retetele mai gustoase, iar drojdia o ajuta sa creasca, nu? Deci, ce altceva puteam face decat ceva care sa ne incante papilele gustative, sa ne aduca o aroma proaspata, imbietoare si caldura in casa?

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana lapte caldut
  • -1 pliculet drojdie
  • -1 cana ulei de masline
  • -sare
  • -putin zahar
  • -faina cat cuprinde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ulei de masline:

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa se formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul. Am rulat apoi aluatul crescut si l-am impartit in doua suluri egale, pe care le-am impletit si asa am format painica, pe care am aezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am copt-o in cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii...in ultimele 5 minute painea a fost unsa cu putin ulei de masline, pt. a capata luciu.

A fost o minune de paine, care a disparut in cateva minute!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine floare