Paine cu unt, lapte si seminte

de Ancutsa in Piine, 7 Mai 2020 | 1650 vizualizari

 

Zilele trecute am pregătit o pâine cu unt și lapte. În vreme ce presăram semințele, mi-a venit ideea să alternez semințele de mac cu cele de floarea soarelui. Și cât de bine mirosea în casă de la untul acela!
„Aluaturi de casă”

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscată,
  • 370 g făină,
  • 150 ml apă caldă,
  • 100 ml lapte (la temperatura camerei),
  • 2 linguri ulei,
  • 45 g unt,
  • 1,5 linguriță sare,
  • În plus:
  • Făină pentru blatul de lucru (aprox 30 g),
  • 1 ou mic,
  • Semințe de floarea soarelui, după gust,
  • Semințe de mac, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu unt, lapte si seminte:

 

Într-un bol sau în bolul de la mixer se adaugă făina, apoi într-o parte drojdia, într-o parte sarea, având grijă să nu se atingă, se toarnă laptele și apa, având grijă ca lichidele să fie calde, nu reci, nici fierbinți. Se adaugă și două linguri de ulei și se începe frământarea. Când coca prinde formă, se adaugă untul. Se frământă până se obține un aluat lucios. Se lasă la dospit până își dublează volumul, într-o oră.

Se presară puțină făină pe masă, se răstoarnă aluatul și se împarte în două bucăți. Se întinde fiecare bucată cu mâinile, într-o fâșie lungă și se rulează. Apoi se răsucesc cele două rulouri.

Se transferă pâinea, cu grijă, într-o tavă cu foaie de copt umezită și stoarsă, apoi se lasă la crescut așa, în tavă, aprox 30 de minute, la loc cald.

Se unge pâinea cu oul bătut în prealabil, se presară semințe de floarea soarelui și semințe de mac.

Se dă la cuptor, la foc mic, 10 minute, apoi la foc mediu încă 25-30 de minute. Se adaugă de la început în cuptor, pe raftul de jos încă o tavă cu 150 ml apă, iar după ce se evaporă apa, se îndepărtează tava.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/paine-cu-unt-lapte-si-seminte.html

TIPS-URI

1

Tips: Când se scoate pâinea din cuptor, se stropește cu puțină apă, se acoperă cu un prosop de bucătărie și abia după ce se răcește, se scoate din tavă și se feliază.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu unt, lapte si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac