Paine cu usturoi si branza

de anca_rm in Piine, 8 Apr 2014 | 3830 vizualizari

 

Sunt senzationale

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -130 ml apă călduţă
  • -2 linguri drojdie
  • -o linguriţă rasă de usturoi pisat
  • -30 ml ulei de măsline
  • -390 g făină
  • -o linguriţă sare
  • Pentru umplutură:
  • -250 g brânză (se poate folosi orice sortiment de brânză,)
  • -2-3 căţei de usturoi pisaţi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi si branza:

Drojdia se dizolvă în apa călduţă, amestecând uşor, apoi se lasă să se odihnească 1-2 minute. Se adaugă, usturoiul, şi uleiul şi se omogenizează. Făina se încorporează treptat, puţin câte puţin, amestecând uşor cu mâna. Se adaugă sarea, apoi se frământă cu mâinile aprox. 10 minute. Când este gata, aluatul se transferă într-un castron adânc uns cu puţin ulei de măsline, se acoperă cu un prosop umed şi se lasă la crescut 30 de minute pana isi dubleaza volumul.

Între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 190º C. Aluatul se  împarte în 10-15 bucăţele.

Se ia câte o bucată de aluat, se formează o biluţă care se întinde uşor cu sucitorul şi se umple cu o lingură de brânză. Capetele se adună şi se presează bine, având grijă să nu se desfacă. Odată umplute, perniţele se aşază cu capetele în jos într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.

Se dau la cuptorul încins 11-15 minute, până când capătă o culoare aurie.

Se servesc calde, cu smantana 

TIPS-URI

1

la usturoi se poate renunta , dar aroma si mirosul cand se coc aceste painici este deosebit

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac