Paine de casa

de Gherca Daniela in Piine, 10 Apr 2014 | 3391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pliculet drojdie uscata,
  • 1 lingura de zahar,
  • 350 ml. apa calduta,
  • 500 gr. faina alba,
  • 1-2 lingurite de sare,
  • ulei de masline- cat sa ne ungem pe maini cand formam chiflele,
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta apoi amestecam  si lasam deoparte vreo 10 minute.

Intr-un castron punem  faina, punem peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca. Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu ambele maini timp de 10 minute. Se lasa la crescut aproximativ o ora.  Apoi impartim aluatul in 8 parti egale ungandu-ne mainile cu ulei de masline.

Modelam fiecare parte, asezam in forma rotunda in forma de floare astfel- punem in mijloc o chifla, apoi pe margine restul de chifle formate. Daca la inceput era loc intre chifle, lasam sa creasca si in tava si vom observa ca se formeaza o floare frumoasa, unindu-se toate petalele sa zicem asa. Se unge cu un galbenus de ou.

Se de la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se scoate, se acopera cu un prosop si apoi e buna de servit.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine in straturi