Paine de casa

de Alexandra0204 in Piine, 6 Mai 2014 | 2861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg faina
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de zahar
  • apa cat cuprinde
  • 3 lingurite de seminte de chimen
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Dintr-o cana de faina, o cana de apa calduta, drojdie si cele 2 linguri de zahar fac o maia pe care o las la crescut.

In acest timp cern intr-un vas restul de faina si adaug sarea, iar cand maiaua a crescut incorporez faina, 50 ml ulei, apa si framant aluatul pe care il las la crescut 15 minute acoperit cu o folie alimentara pe care am pulverizat ulei.

Ung forma de tort cu ulei si pun aluatul pe care il aplatizez si il mai las la crescut in forma, cand creste presar chimenul si ii fac cateva gauri cu degetul ca la focaccia, apoi il dau la cuptor timp de 50 de minute la 180 de grade. 

TIPS-URI

1

Cand o scoti din cuptor o stropesti cu apa rece apoi o acoperi cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan