Paine de casa

de RODIMUR in Piine, 21 Iul 2017 | 4115 vizualizari

 

Chiar dacă au apărut aparate de făcut pâine, tot mai bună mi se pare pâinea făcută în casă, care e puțin mai alintată, cu ingrediente mai multe, decât cea din comerț. 
Din ingredientele de mai jos am făcut o pâine la tavă.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame făină albă de calitate
  • 1 ou
  • 20-25 grame drojdie de bere
  • 250 ml lapte cald
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de zahăr tos fin
  • 20-25 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ou pentru uns
  • făină pentru modelat
  • ulei pentru uns tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijlocul ei se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se încorporează făina.

Se toarnă puțin câte puțin laptele cald și se frământă, încorporând progresiv toată făina și uniformizând compoziția.

După ce s-a încorporat toată făina, se adaugă uleiul, puțin câte puțin, frământând mereu.

Când s-a încorporat și uleiul, iar aluatul este elastic și ferm, se lasă în vasul acoperit cu un șervet curat, la căldură, ca să crească.

După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșetă, se mai frământă puțin cu făină, se porționează în două bucăți care se fac șuvițe și se împletesc simplu. Capetele împletiturii se ascund dedesubt și pâinea se așează în tava unsă bine cu ulei, lăsându-se încă 10-15 minute să mai crească, la căldură.

După acest interval de timp, se unge pâinea cu un ou bătut spumă și se dă tava la cuptor, la foc mediu. Când s-a rumenit, scoateți pâinea din cuptor, lăsați-o să se răcorească bine, după care poate fi feliată și servită.

TIPS-URI

1

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Drojdia trebuie să fie proaspătă, pentru ca aluatul să crească frumos.

3

Folosiți lapte cald, nu fierbinte.

4

Aluatul pentru pâine nu trebuie frământat la fel de mult ca aluatul pentru cozonac (care e mai greu, având mai multe ingrediente).

5

Aluatul trebuie să stea la căldură, ca să crească frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina alba si tarate de grau