Paine de casa

de cristeena20 in Piine, 2 Apr 2020 | 2301 vizualizari

 

Prima data facuta si a iesit tare buna-asta e problema -ca se mananca foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina alba
  • 3 gr ferment uscat
  • 5 gr sare fina
  • 245 gr apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

In vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o bila si o punem la caldura sa dospeasca, acoperind vasul cu un prosop.

Dupa cateva ore in care aluatul a crescut , scoatem si mai framantam putin; lasam inca putin si apoi, cu un cutit crestam putin deasupra;

Intre timp incalzim cuptorul la 250 -300 grade C.

 Folosim o oala de fonta/aluminiu/inox care poate merge la cuptor, punem in ea hartie de copt. Incalzim bine oala -scoatem -asezam cu grija painea in ea si punem capacul, dam iar la cuptor pentru cca 30 minute. Scoatem si dam deoparte capacul -mai dam inca putin pana se face coaja crocanta deasupra. 

E fantastica, chiar asa calda, cu unt..mmm. Problema e ca se mananca cu pofta :) 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si faina integrala, seminte-doar respectati cantitatile

2

se poate framanta seara si se lasa pana a doua zi sa dospeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piine de casa