Paine-Floare cu varza acra

de madi_marin in Piine, 12 Mar 2010 | 7380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g varza murata tocata fin
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 cescuta suc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare
  • ulei

Pentru painica:

  • 360 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 620 g faina
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • 1 ou + boia dulce pentru uns
  • mac
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine-Floare cu varza acra:

Se pun toate ingredientele pentru painica ( mai putin oul, boiaua, macul si susanul) in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.

Intre timp se prepara varza: ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit in putin ulei , apoi se adauga varza tocata marunt si se lasa sa fiarba cu putin apa pana ce e gata. Se mai pune apa din cand in cand apoi se lasa sa scada bine. Se adauga si sucul de rosii si condimentele.Cand e gata se da la racit.

Din aluat se fac 3 bile mai mari si 4 mai mici. Se intind pe rand pe masa infainata, se pune pe fiecare varza, se ruleaza si apoi se strange ruloul ca un melc. Asa se procedeaza cu toate bilele de aluat. Se pun sub forma de floare intr-un vas mai inalt tapetat cu hartie de copt. Se mai lasa sa creasca in vas cam 30 de minute, apoi se unge cu oul batut cu boia dulce si se presara cu mac si susan. Se coace la foc potrivit spre mic pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine-Floare cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu aluat de bere si susan