Paine impletita

de Gherca Daniela in Piine, 7 Iun 2018 | 4060 vizualizari

 

Sunt atatea retete minunate si delicioase pentru Picnic, incat am zis sa inscriu si eu reteta de paine pentru: Picnicul Bucatarasilor!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute.

Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de masline, omogenizam putin cu mana si la final punem faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul frumos, il impartim in 4 parti egale sub forma de bile.

Fiecare bila de aluat o intindem usor cu mainile pana formam un sul, dar nu foarte lung si nici foarte subtire.

 Deci in final obtinem 4 suluri pe care le asezam 2 pe verticala si 2 peste celelalte, dar pe orizontala. Una din parti ramanand deasupra, iar alta pe dedesupt. (Foto)

Dupa ce le-am asezat ca in foto, incepem sa le rasucim doua cate doua, in sensul invers al acelor de ceas, apoi din nou in sens invers, tot 2 cate 2, si din nou in sens invers al acelor de ceas, continuam asa pana terminam, iar capetele ramase le bagam dedesupt obtinand astfel painita impletita.

Transferam painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si deasupra presaram susan.

Dam tava la cuptor, la foc iute pentru cca. 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Mmm o nebunie de paine si ce frumos miroase! :x 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

09.06.2018, 21:41

Ce mult imi place painea ta!

Valclaudia 1

10.06.2018, 17:54

foarte apetisanta si pufoasa!

Ancutsa 1

11.06.2018, 13:21

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita