Paine impletita, cu mix de seminte

de Andra_Constantinescu in Piine, 2 Feb 2018 | 2976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata (7 g)
  • 1 lingurita sare
  • 50-100 ml ulei
  • 320 ml apa calda
  • 50-100 g de extra faina pentru framantat
  • 50 g mix de seminte (seminte de dovleac, de floarea soarelui, de in si de susan)
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns
  • 20 g mix de seminte pentru presarat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu mix de seminte:

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe masa de lucru unsa cu ulei si presarata cu faina. Se mai adauga faina daca este necesar, iar cu uleiul se ung mainile pentru a manevra aluatul mai usor.

Dupa ce coca nu se mai lipeste de maini, se incorporeaza semintele.

Se imparte coca in trei si se formeaza din fiecare parte cate un baton lung (se roteste intre maini).

Se impleteste painea, capetele bagandu-le sub aceasta.

Se aseaza painea pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie, apoi cu un prosop. Se lasa sa creasca la loc cald, in acelasi timp dandu-se drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Dupa ce painea a crecut, aceasta se unge cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte pe ea. Se introduce la cuptor pana cand este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu mix de seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa