Paine integrala cu fulgi de ovaz si seminte de in

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 11 Noi 2011 | 9168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  250 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 200 g faina neagra
  • 180 g faina alba
  • 7 g praf de copt
  • 70 g fulgi de ovaz
  • 20 g seminte in
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu fulgi de ovaz si seminte de in:

Intr-un castron incapator se pune faina alba si faina neagra,sarea,zaharul si drojdia;se amesteca bine. In castron se adauga treptat apa si uleiul, apoi adauga fulgii si semintele si framantam pana obtinem un aluat elastic..Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe o planseta infainata si se framanta putin. Aluatului i se da forma rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt;se lasa la dospit aproximativ 1 ora. Desupra se cresteaza putin, se presara faina si fulgi de ovaz.

Se coace 45-50 minute in cuptorul preincalzit, la temperatura medie.

Pentru masina de paine:

In cuva masinii se pune apa,uleiul si sare; deasupra se pune faina, pe margini se distribuie zaharul,iar  in mijloc se face o gaura in faina si se pune drojdia(aceasta nu trebuie sa intre in contact cu sarea deoarece influenteaza procesul de crestere).

Se seteaza pe programul de framantare si dospire(1h si 30 min). Dupa ce aluatul este framantat se adauga fulgii si semintele. Dupa terminarea programului se rastoarna aluatul pe masa infainata si se procedeaza la fel ca mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu fulgi de ovaz si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Pasiune pentru bucatarie 1

29.02.2012, 20:23

7 g drojdie. Imi cer scuze ca am gresit, dar daca mai des fac prajituri in care folosesc praf de copt, a intrat in reflex.

Nu pot edita la reteta asa ca trebuie DROJDIE-7g

Simohy 1

29.02.2012, 20:48

Multumesc .Chiar acum o am in cuptor . imi place foarte mult cum arata Succes in tot ce faci

Pasiune pentru bucatarie 1

01.03.2012, 07:42

Simohy sper ca a fost buna! Te pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala