Paine integrala cu seminte si tarate

de Valclaudia in Piine, 8 Iun 2017 | 3518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • 180 gr fulgi de secara
  • 80 gr fulgi fini de grau
  • 3 linguri cu varf faina de in
  • 2 linguri cu varf seminte de in
  • 5 linguri seminte de floarea soarelui
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 500 ml apa calduta
  • seminte de susan alb de presarat deasupra (cca 2 linguri)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu seminte si tarate:

Preincalzim cuptorul la 50 grade C.

Punem intr-un vas incapator drojdia, sarea si toate tipurile de faina si tarate si toate semintele, mai putin cele de susan.

Adaugam apa calduta, amestecam si obtinem o compozitie lipicioasa.

Tapetam vasul de yena cu hartie de copt, asezam compozitia obtinuta in vas, nivelam cu lingura si presaram deasupra semintele de susan.

Acoperim vasul de yena cu capacul, dam vasul la dospit in cuptor pentru 45 minute.

Dupa scurgerea acestui timp, ridicam temperatura la 180 grade C, indepartam capacul de pe vasul de yena, setam functia de coacere cu ventilatie si coacem painea in aceste conditii, 40 minute.

Scoatem painea coapta din cuptor, apoi din vasul yena pe un gratar, lasam la racit complet, apoi feliem painea si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu seminte si tarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala cu secara si chimen