Paine la tava

de RuxyRux in Piine, 19 Dec 2011 | 5076 vizualizari

 

Pur si simplu...divina!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina plus doua linguri
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 4 linguri pline de ulei de palmier
  • 2 lingurite rase sare
  • 1 lingura si jumatate de zahar 
  • 1 plic drojdie uscata
  • seminte de floarea soarelui, dovleac( optional)
  • 1 galbenus de ou si 5 linguri de lapte pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tava:

 

Eu am dublat reteta pentru doua paini.

1. Se cerne faina in vasul de framantat

2. Se face o mica gropita la mijloc, se pune drojdia si deasupra se presara zaharul.

3. Se pune sarea pe o margine, apoi uleiul pe alta margine.

4. Se adauga apa si laptele( caldute) treptat si se framanta un aluat bun care nu se mai lipeste de maini...e posibil sa mai avem nevoie de o lingura doua de faina.

5. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in bucatarie( eu las langa flacara deschisa a aragazului).

6. Dupa o ora se impatureste aluatul de trei ori, prin pliere parte peste parte.

7. Se da forma tavii si se aseaza in tava de cozonac( chec).

7.Se mai lasa la crescut o jumatate de ora sau pana ajunge in marginea formei.

8. Se unge cu oul amestecat cu lapte si apoi se cresteaza in forma de cruce pe mijloc si se presara semintele sau dupa dorinta personala.

9. Se coace la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 25-30 de minute.

10. Se taie numai cand este perfect racita. Ies doua paini mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine prajita la cuptor