Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi

de Satisfyyourcravings in Piine, 23 Mar 2018 | 2559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa calda
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 1/2 lingura sare
  • 4 1/3 cani faina
  • 1 cana masline (eu am folosit Kalamata, se pot folosi verzi sau negre)
  • 2 lingurite pudra de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • maghiran uscat
  • busuioc si oregano uscate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi:

Intr-un bol, se amesteca apa si drojdia. 

Se adauga o cana de faina si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare. 

Se adauga maslinele, busuiocul, oregano si pudra de usturoi. Se amesteca pana la omogenizare. 

Se adauga restul de faina, cate o cana odata si se amesteca dupa fiecare adaugare.

Se acopera si se lasa la crescut o ora. 

Se unge o tigaie din fonta cu o lingura de ulei. 

Cu mainile pudrate cu faina se transfera aluatul in tigaie, modeladu-l sub forma de disc. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 de minute. 

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se unge aluatul cu restul de ulei si se presara cu maghiran si sare. 

Se fac incizii in paine, din loc in loc cu un cutit. 

Se coace 30-35 de minute, pana devine aurie. 

Se transfera cu grija pe un grilaj din metal. 

Se lasa la racit inainte de a o taia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine graham cu masline verzi