Pâine Navajo cu pui

de articook in Piine, 14 Iun 2010 | 7181 vizualizari

 

{Painea aceasta e un fel de paine indiana, Navajo. Dar putin diferita, Navajo e prajita in ulei iar aceasta
se poate face pe gratar sau pe
plita si e putin mai groasa. Poti sa o servesti cu orice, cu o salata, impreuna cu o supa sau cum am
facut eu, cu gratar de pui si cascaval.
Iar daca nu vrei sa mananci carne, pregateste o omleta buna pe care sa o servesti cu painea Navajo.}

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita condimente din plante uscate {patrunjel, rozmarin, cimbru}
  • 6 linguri de ulei
  • 150 ml apa calda
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine Navajo cu pui:

Din aceasta compozitie ies 10 bucati. Intr-un bol mare se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante {se pot folosi si alte arome, in functie de cele pe care le preferi} Adauga uleiul {se poate folosi ulei de masline sau de floarea soarelui}, amesteca si pe urma fa in mijloc un loc cu o lingura pentru a turna apa. Cu o furculita ia incet din faina de pe margini, continua sa amesteci pana cand se formeaza o compozitie omogena.

Dupa ce devine tare aluatul, ia-l din vas si framanta-l cu mana pe o suprafata din lemn, data cu faina. Daca aluatul e prea moale, adauga putina faina sau apa daca e prea tare. Dupa vreo 5 min. dupa ce e bine framantat, pune aluatul inapoi in vas si acopera-l cu un prosop. Lasa-l 15 minute sa stea la cald. Apoi imparte aluatul in 10 parti egale, si framanta fiecare bucata de forma unei mingi. Da-te cu putin ulei pe palme si modeleaza aluatul, pana cand este gros de 1 cm. Pune o tigaie de clatite la incalzit, sau una care e mai groasa. si pune painile la prajit, nu trebuie sa folosesti ulei.

Prajeste-le pe ambele parti la fel, painile sunt gata cand s-au copt si in interior. Eu le-am lasat la foc mic mai mult de 10 min. E important sa folosesti o tigaie buna pentru a nu se arde iar daca se prajesc lent si la foc mic, se vor coace si in interior. Se servesc calde, sau se pot reincalzi.

Pentru gratarul de pui e nevoie se sare si piper pentru a condimenta pieptul de pui felii, apoi puneti 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie de gratar si prajiti puiul pe ambele parti pana cand are o culoare aurie. Se taie o paine navajo in 2, apoi pune puiul si o felie de cascaval si se serveste imediat.

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine Navajo cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Rocsi 1

14.06.2010, 17:43

eu as papa doar paine k imi place mult sau cum se zice la tara turte

articook 1

14.06.2010, 17:47

atunci trebuie sa incerci reteta asta! ii rapida...si ies asa de bune......

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita, cu mac