Paine Paysan cu cimbru verde

de Sylvia in Piine, 11 Mai 2010 | 4824 vizualizari

 

Am facut o reteta de paine paysan care este o paine foarte gustoasa si satioasa si m-am gandit sa pun deasupra putin cimbru verde tocat marunt de tot , initial m-am gandit la aspect dar si gustul a fost nemaipomenit.

 

INGREDIENTE

  • 450 grame faina alba T55,
  • 50 grame faina neagra,
  • 250 ml apa calduta,
  • 25 grame drojdie,
  • putina sare,
  • o lingurita miere sau zahar brun,
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui,
  • o crenguta cimbru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Paysan cu cimbru verde:

Toate ingredientele le-am pus in masina de facut paine  pe programul de framantat si dospit.

 Dupa ce aluatul a dospit l-am modelat sub forma unei franzele, am crestat-o  si am presarat cimbru tocat marunt si am mai lasat-o la dospit inca 15-20 minute.

 Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 210 grade pentru 35 de minute apoi eu am mai lasat-o 5 minute la temperatura maxima  pentru a face crusta aurie.

 A iesit o minunatie  de paine si s-a pastrat proaspata si a doua zi,va recomand cu caldura aceasta reteta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Paysan cu cimbru verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

13.05.2010, 01:48

foarte bine arata ,5 furci si trebuie sa incerc arata foarte bine

gaby_duceag 1

13.05.2010, 19:03

ce aroma trebuie sa aiba!

Sylvia 1

14.05.2010, 14:09

Multumesc fetelor. Tocmai am cumparat o carte cu retete de paine nu prea am facut in ultima vreme dar o sa ma reapuc , am vazut paine cu tot felul de arome trebuie sa mai testez si alte retete.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine decorativa " Cosite"