Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Nu puteam lasa Pastele sa treaca fara ceva special pregatit cu drag, desi am avut o viteza mai ceva ca Speedy Gonzales:)
Din toate ingredientele (cu exceptia semintelor) am framantat un aluat fin si elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca. 2 ore).
Acum avenit momentul sa scot aluatul din bolul in care crescuse si sa-l framant din nou pe planseta, adaugandu-i si semintele, putin, cate putin. Dupa ce am incorporat bine semintele, am rupt o biluta de aluat, pe care am lasat-o sa se odihneasca putin.
Intre timp, n-am stat degeaba..si am trecut la intinderea restului de aluat intr-o foaie , pe care am transferat-o intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Am facut acest lucru ca sa-mi fie mai usor la modelat. Am taiat aluatul in asa fel incat sa-i formez "petalele", noua la numar (adica a, taiat cu cutitul bine ascutit petalele, dar mijlocul l-am lasat intreg). Acum, fiecare petala a fost din nou taiata in 3. Am inceput sa impletesc fiecare din cele 9 petale, obtinand in final o floare cu petalele impletite (capatul impletiturii l-am indoit usor sub fiecare petala, ca sa iasa usor rotunjite). A venit si randul bilei de aluat puse deoparte sa fie impartita in trei bucati, pe care le-am transformat in mici suluri. Le-am impletit si pe acestea, obtinand o bentita frumoasa, pe care am asezat-o sub forma de cerc in mijlocul florii obtinute anterior. Am pesulat aluatul cu putin ou batut si am presarat cateva seminte, apoi am dat la cuptor la foc domol, pana a trecut testul scobitorii. Am pensulat apoi cu restul de ou batut ( cu ocazia asta am prins si semintele bine de crusta) si am mai lasat la cuptor inca 5 minute.
Am scos la racit pe un gratar, apoi am dus painea pe masa de sarbatoare, alaturi de cozonac si ouale rosii.
Enjoy!
P.S. modul de impletire al painicii l-am gasit pe internet..il atasez si pe acesta
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult