Paine suedeza, cu faina integrala si seminte

de lia maria in Piine, 18 Oct 2010 | 9385 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta aici(http://amainbucatarie.blogspot.com) si mi s-a parut interesanta, asa ca m-am pus pe treaba... dar trebuia sa-mi la amprenta personala : am schimbat faina alba cu cea integrala si am adaugat atat in compozitie cat si deasupra, seminte de susan, floarea soarelui si in. A rezultat o painica dulceaga, aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra, impreuna cu o cana de lapte sau ceai.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame lapte caldut
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri, apa calduta
  • 1kg  faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 ou bine batut, pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine suedeza, cu faina integrala si seminte:

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica sa framante si sa dospeasca. Cand semnalul sonor m-a atentionat ca masinuta si-a terminat programul, am scos aluatul pe planseta si am inceput sa-l mai framant putin, apoi l-am taiat in doua; o bucata mai mare de aluat am lasat-o pentru tava mare de chec si pentru tava mica de chec am pastrat o bucata mai mica din aluat. In tava mare am impletit un aluat din 8, iar in tava mica, din 4. Am asezat aluatul in tava, l-am uns cu ou batut si am presarat cateva seminte deasupra. L-am lasat la crescut inca 30’, dupa care am pus painicile in cuptorul incalzit, pentru 45’

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine suedeza, cu faina integrala si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras Medi 1

19.10.2010, 10:20

frumos arata...............

nadina73 1

26.10.2010, 01:12

foarte interesant impletita

adry88 1

08.05.2011, 13:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala