Paine taraneasca

de Oana in Piine, 27 Apr 2009 | 14901 vizualizari

 

Este o paine cu 3 tipuri de faina, facuta la masina de paine. Reteta este chiar din carticica masinii (Moulinex OW 5000). Iese foarte buna!

 

INGREDIENTE

        Pentru o paine de 750 g:
  • 305 ml apa
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
  • 1 si 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri cu lapte praf
  • 240 g faina alba
  • 120 g faina integrala
  • 120 g faina de secara
  • 1 si 1/2 lingurite cu drojdie uscata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca:

Toate ingredientele se pun in masina de paine in aceasta ordine si se seteaza programul 3 (pentru Moulinex OW 5000), dureaza 3h37.

Se seteaza culoarea dorita pentru coaja, eu aleg mereu crocanta :). Duap ce se face painea, se lasa la racit pe un grilaj o ora, apoi se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bucataras 1

29.04.2009, 07:37

http://blog.bucataras.ro/cozonac-pufos-si-gustos-la-masina-de-paine/

Oana 1

29.04.2009, 11:39

Oana, multumesc! Multumim Bucataras pentru link

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pogace-paine sarbeasca