Paine turceasca

de mihaelar63 in Piine, 15 Mai 2020 | 3509 vizualizari

 

 De vreo doi ani am painea aceasta pe lista de asteptare . Am mai studiat putin tehnica de preparare  Mi-am luat inima in  dinti si am dat bataie  . Nu regret,se obtine o paine gen lipie frageda si pufoasa  . Mi-a adus o surpriza placuta gustul si consistenta acestei paini . Cu siguranta o sa  o mai fac . Merge perfect pe masa de picnic . Asa sa uimesti musafirii :D
,, aluaturi de casa "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip 650
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 125 ml apa calduta
  • 250 ml lapte la temperatura camerei
  • 2 linguri mix susan , alb si negru

Pt uns:1 galbenus +1 lingura iaurt +1 lingura ulei masline

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine turceasca:

  1.  Drojdia proaspata se faramiteaza si se amesteca cu apa incalzita la 45 grade cu uleiul, zaharul si cu putina faina alba.
  2. Zaharul ajuta la  activarea drojdiei .
  3. Sarea  incetineste fermentarea dar trebuie pusa pentru gust de aceia se aduga doar o data cu faina .
  4. Lasati 15 minute ca drojdia sa inceapa sa fermenteze . Veti observa ca aluatul subtire face bulbuci .
  5. Se  amesteca  maiaua ce fermenteaza cu lapte la temperatura camerei si incet se incorporeaza faina si sarea .
  6. Framantatul il puteti face din acest moment si cu robotul de bucatarie .
  7. Se obtine un aluat destul de moale si lipicios , dar asa trebuie sa fie .
  8. Se acopera vasul cu un servet si se lasa la dospit in loc caldut , timp de 30 minute .
  9. Dupa treizeci de minute se scoate aluatul  din vas si se formeaza o bila .
  10.  Pe o tava cu foaie de copt infainata se intinde sub forma ovala sau rotunda aluatul, usor cu ajutorul degetelor dinspre interior spre exterior .
  11. Se amesteca o lingurita de faina cu 2 linguri de apa . Se inmoaie degetele in acest amestec si se traseaza liniile pentru model . Intai conturul si apoi puteti face patrate , romburi sau linii serpuite .
  12. Daca nu s-ar face aceste linii pentru model , aluatul s-ar umfla si s-ar pierde linia specifica .
  13. Acoperiti din nou tava cu un servet si o lasati sa se odihneasca15 minute.
  14. Ungeti toata suprafata lipiei cu amestecul de galbenus , iaurt si ulei .
  15. Presarati pe deasupra semintele de susan gustoase si benefice pentru sanatate .
  16. Se da tava la cuptorul incins la 200 grade timp de 25-30 minute , pana cand painea se rumeneste frumos .

                                      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aluatul obtinut va fi unul moale . Este esential pentru reusita painii turcesti .

2

Puteti presara seminte de susan in tava si le veti avea si in partea de jos a lipiei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine turceasca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine africana