Paine umpluta

de Miha in Piine, 10 Mar 2010 | 6211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 230 g faina alba
  • 15 ml ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • masline
  • cascaval
  • sunca de pui
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Pentru ca nu am tava mare de aragaz, mi-a ramas o buna bucata de aluat de la Focaccia alla genovese. Astfel ca am hotarat sa pun in practica painea celor de la Good Food, paine care mi s-a parut a fi foarte apetisanta. Si chiar este. :))

Aluatul se prepara la masina de paine, amestecand mai intai ingredientele lichide, apoi pe cele solide. Se lasa la dospit 1 ora.

Aluatul se intinde pe masa unsa cu putin ulei, iar deasupra pe 2/3 din suprafata foii se presara ingredientele pentru umplutura taiate marunt. Se ruleaza, iar ruloul obtinut se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se mai lasa la crescut 20 de minute, apoi se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Cand am scos-o din cuptor am uns-o cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Miha 1

10.03.2010, 09:58

Fluturas, hai sa-i lasam si lui Muffy o bucatica, pupa Miha pe el, pe falcute.

madi_marin 1

10.03.2010, 13:52

Muffy...ce e ? pisoi? il pup si eu ca imi sunt dragalase animalutele si ii dau si bucatica pe care mi-o da Miha....daca mi-o da....

ionela2682 1

11.03.2010, 20:45

yami,yami ce painica frumoasa !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman