Painica pufoasa impletita

de simo_brkic in Piine, 17 Ian 2012 | 4686 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Ionix :) am adaptat-o putin la gusturile si ochiul meu. e prima mea painica si nu ma asteptam sa iasa asa de bine :P yammm

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte caldut
  • 20 g drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingura sare
  • 500 g faina
  • 2 oua (unul pt uns)
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica pufoasa impletita:

In lapte se topesc drojdia, zaharul si untul. Compozitia se adauga fainii cu sarea si un ou batut. Se amesteca framantand circa 10 minute si apoi se formeaza o minge care se imparte in 3. Aceste parti se ruleaza urmand apoi sa le impletim. Se lasa la dospit 50 minute sau 1 ora urmand sa o ungem cu ou. Se baga in cuptor timp de 20 de minute la foc mic apoi alte 20 minute la foc mediu, potrivit.

Pofta buna! Painica e delicioasa si foarte usor de facut.

TIPS-URI

1

Deasupra se poate pune  mac, sare sau  ceea ce va place . Eu nu am pus nimic pentru ca o folosesc si ca paine facand sandwichuri ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica pufoasa impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa (Multicooker)